Het Havenkwartier fase 3: start bouw eind 2019!
Neem snel contact op met één van de makelaars!

De historie

Dit prachtige gebied in de gemeente Oldambt heeft zich gevormd door een rumoerige historie. De vroegere bewoners leverden een strijd met het water waarbij de zee grote gebieden verslond. Oude dorpen, boerderijen en kerken gingen verloren. De mens moest vluchten voor het grote geweld van de 'dolle aarde' – De Dollard.

Naarmate de tijd vorderde werd er land teruggewonnen van de woeste zee. Aan de oevers van het water werden nieuwe nederzettingen gebouwd. De vruchtbare Dollardklei bedekte het land en er ontstond een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Nederland. Door de aanwezigheid van water, visserij en grote landerijen ontstond een indrukwekkend handelsgebied dat zorgde voor veel welvaart en voorspoed.

Ook in 1990 werd land teruggegeven aan het water en ontstond Blauwestad. En zoals in vroegere tijden gebeurde, wordt ook in Blauwestad een ‘Havendorp’ gesticht. Een havendorp, ‘Het Havenkwartier’, met de vrijheid en ruimte van het land, de aanwezigheid van het verkoelende water in de zomer en het krakende ijs in de winter. Een ‘verdronken dorp’ herbouwd.

Het Havenkwartier

Het Havenkwartier, een unieke leefomgeving omringd door water en natuur met de uitstraling en sfeer van een levendig havendorp. Een omgeving die ongekend veel mogelijkheden biedt op het gebied van wonen, leven, sporten en ontspannen. En dat met alle stadse voorzieningen van Winschoten zoals winkels, cultuur en zorg om de hoek. Helemaal met de komst van de verbindingsbrug “De Blauwe Loper”. Ook ben je via de A7 binnen 20 autominuten in de stad Groningen.

Het Havenkwartier wordt het levendige hart van Blauwestad en vereist op het schiereiland naast de jachthaven, het informatiecentrum van Blauwestad en horecagelegenheid 'Heerlijke streken'. Het Havenkwartier bestaat uit een aantal fasen welke stapsgewijs ontwikkeld worden. Elke fase bestaan uit karakteristieke woningen met verschillende Oudhollandse gevels. De sfeer en uitstraling van vroeger maar wel comfortabel, duurzaam en onderhoudsarm!

De succesvolle eerste fase bestaat uit 34 woningen en is geheel gerealiseerd en bewoond. De bouw van de tweede fase is in volle gang! De tweede fase bestaat uit 17 woningen en wordt eind dit jaar opgeleverd. De verkoop van de derde fase, bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen is inmiddels gestart. Deze woningen bieden de mogelijkheid om op vele verschillende manieren te wonen: toekomstbestendig, traditioneel, watergericht, etc.

Vul het formulier in voor meer info:

 • * velden zijn verplicht.

 

 

Aankondiging open huis voor Het Havenkwartier! Zaterdag 8 februari 10:00-13:00

Op 8 februari opent Het Havenkwartier zijn deuren! Mocht je interesse hebben in een woning in Het Havenkwartier dan is er op 8 ...

Lees meer

Bezoek de modelwoning op zaterdag 14 december van 10.00 - 13.00 uur

Laat u verrassen door Het Havenkwartier! Bezoek de modelwoning op zaterdag 14 december van 10.00 - 13.00 uur. We kunnen u alle...

Lees meer
Meer nieuws
 • Woningen derde fase

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  lees meer
 • Woningen derde fase 2

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  LEES MEER
 • Woningen derde fase 3

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  Lees meer