Het Havenkwartier: fase 1 en 2 uitverkocht! Planpresentatie fase 3 op 29 maart a.s.!

De historie

Dit prachtige gebied in de gemeente Oldambt heeft zich gevormd door een rumoerige historie. De vroegere bewoners leverden een strijd met het water waarbij de zee grote gebieden verslond. Oude dorpen, boerderijen en kerken gingen verloren. De mens moest vluchten voor het grote geweld van de 'dolle aarde' – De Dollard.

Naarmate de tijd vorderde werd er land teruggewonnen van de woeste zee. Aan de oevers van het water werden nieuwe nederzettingen gebouwd. De vruchtbare Dollardklei bedekte het land en er ontstond een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Nederland. Door de aanwezigheid van water, visserij en grote landerijen ontstond een indrukwekkend handelsgebied dat zorgde voor veel welvaart en voorspoed.

Ook in 1990 werd land teruggegeven aan het water en ontstond Blauwestad. En zoals in vroegere tijden gebeurde, wordt ook in Blauwestad een ‘Havendorp’ gesticht. Een havendorp, ‘Het Havenkwartier’, met de vrijheid en ruimte van het land, de aanwezigheid van het verkoelende water in de zomer en het krakende ijs in de winter. Een ‘verdronken dorp’ herbouwd.

Het Havenkwartier

Het Havenkwartier, een unieke leefomgeving omringd door water en natuur met de uitstraling en sfeer van een levendig havendorp. Een omgeving die ongekend veel mogelijkheden biedt op het gebied van wonen, leven, sporten en ontspannen. En dat met alle stadse voorzieningen van Winschoten zoals winkels, cultuur en zorg om de hoek. Helemaal met de komst van de verbindingsbrug “De Blauwe Loper”. Ook ben je via de A7 binnen 20 autominuten in de stad Groningen.

Het Havenkwartier wordt het levendige hart van Blauwestad en vereist op het schiereiland naast de jachthaven, het informatiecentrum van Blauwestad en horecagelegenheid Azzurro. Het Havenkwartier bestaat uit een aantal fasen welke stapsgewijs ontwikkeld worden. Elke fase bestaan uit karakteristieke woningen met verschillende Oudhollandse gevels. De sfeer en uitstraling van vroeger maar wel comfortabel, duurzaam en onderhoudsarm!

De succesvolle eerste fase bestaat uit 34 woningen en is (bijna) geheel gerealiseerd en bewoond. De ontwikkeling van de tweede fase is in volle gang! De tweede fase bestaat uit 17 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen.


 

 

 

Planpresentatie fase 3

Fase 1 is geheel bewoond. Fase 2 is geheel verkocht en wordt binnenkort gebouwd. Daarom willen we graag de 3e fase van Het...

Lees meer

Aankondiging start bouw fase 2!

De verkoop van de woningen in de 2e fase van Het Havenkwartier loopt dusdanig voorspoedig dat de start van de bouw inmidde...

Lees meer
Meer nieuws
 • Woningen tweede fase

  Woningen tweede fase

  De tweede fase bestaande uit 17 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  lees meer
 • Woningen tweede fase 2

  Woningen tweede fase

  De tweede fase bestaande uit 17 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  LEES MEER
 • Woningen tweede fase 3

  Woningen tweede fase

  De tweede fase bestaande uit 17 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.