Het Havenkwartier fase 3: start bouw eind 2019!
Neem snel contact op met één van de makelaars!

'Het is een superlocatie!'

Wonen aan het water, midden in de wijde natuur, energiezuinig en duurzaam. In een notendop hoe Grardus Luppens, toekomstige bewoner van Blauwestad, het wonen in Het Havenkwartier omschrijft. En achter elk van die punten staat wat hem betreft een dikke plus.

"Het is een superlocatie," vertelt Grardus enthousiast. "Heerlijk midden op de ruimte, met een jachthaven en horeca pal naast de deur. Op tien minuten fietsen ben je bij alle voorzieningen, zeker met de nog te bouwen fietsbrug De Blauwe Loper. Twintig minuten in de auto en je rijdt de stad Groningen binnen. En het nieuwe Ommelanderziekenhuis zit praktisch om de hoek. Perfect, toch?"

Voor Grardus, die nu nog in Beerta woont, had vooral de jachthaven een speciale aantrekkingskracht. "Ik heb mijn hele leven al een bootje. Maar altijd moest ik eerst een heel eind rijden naar de boot, een paar uurtjes varen, en dan het hele eind weer terug in de auto. Als iemand mij twintig jaar geleden had gezegd dat er in dit gebied van alleen maar landbouwgrond nog eens een groot meer zou komen, had ik hem vierkant uitgelachen. Maar moet je nu eens kijken: het meer is er, compleet met jachthaven. Ik hoef straks alleen de deur maar uit, stap in m'n bootje, ga heerlijk varen, meer af voor een drankje op het terras en tien tellen later ben ik weer thuis!"

Ook de woning zelf heeft voor Grardus veel voordelen. "Zonnepanelen, energiezuinig, onderhoudsarm, standaard vloerverwarming, verbazingwekkend veel ruimte die je voor een goed deel zelf kunt inrichten en prachtige authentieke gevels. Waar vind je dat tegenwoordig op een locatie als deze voor zo een prijs?"

"Blauwestad is een fantastische boost voor de omgeving," vindt Grardus. "Er vinden veel goede ontwikkelingen plaats en het hele gebied profiteert daarvan. Ik zie nu al uit naar het moment dat ik de sleutel krijg en de eerste stap over de drempel kan zetten van de woning die precies zo is als ik mij had voorgesteld!"

 De keuze van Grardus is gevallen op het pand met de klokgevel, derde van links.

Dit artikel verscheen in de Woongaard in de Wonen en Co gehele oplage Dagblad van het Noorden op 18-2-2017

 

Aankondiging open huis voor Het Havenkwartier! Zaterdag 8 februari 10:00-13:00

Op 8 februari opent Het Havenkwartier zijn deuren! Mocht je interesse hebben in een woning in Het Havenkwartier dan is er op 8 ...

Lees meer

Bezoek de modelwoning op zaterdag 14 december van 10.00 - 13.00 uur

Laat u verrassen door Het Havenkwartier! Bezoek de modelwoning op zaterdag 14 december van 10.00 - 13.00 uur. We kunnen u alle...

Lees meer
Meer nieuws
 • Woningen derde fase

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  lees meer
 • Woningen derde fase 2

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  LEES MEER
 • Woningen derde fase 3

  Woningen derde fase

  De derde fase bestaande uit 26 unieke gasloze herenhuizen en schipperswoningen. Bepaal zelf hoe je wilt wonen!

  Lees meer